Wie zijn wij


Wij zijn Paul en Rachel Dekker samen met ons zoon Gregory wonen wij in de Krimpenerwaard in het prachtige dorp Bergambacht wij wonen aan de Lek waar Yucca & Itana & Iva & Lilly ook volop zwemmen.

Onze kennel naam heet Tantramar's 

 Voorlopig hebben wij geen fokplannen, misschien in het voorjaar van 2020.

Onze liefde voor de Tollers is sinds de aanschaf van onze eerste Toller Fosja in 1997 uitgegroeid tot liefhebberij in het houden en fokken van deze actieve jachthonden. Wij hebben op dit moment vier teefjes Yucca & Itana & Iva en Lilly woont bij familie en komt af en toe terug in onze roedel.                                  Van Fosja hebben wij helaas in 2008 afscheid moeten nemen zij is 11 1/2 jaar geworden. 

Yucca heeft in 2010 haar eerste pups verwelkomt het A nest 5 reuen en 1 teef, en in 2012 is het het B nest geboren 5 teven en 2 reuen. Het C nest is geboren in 2013 2 Teefjes en 1 Reu tevens Yucca laatste nestje. Caya uit het C nest is inmiddels op 7 testen getest en heeft inmiddels 4 shows met Uitmuntend behaald, zodra ze al haar testen heeft afgerond en zei minimaal 3,5 jaar oud is en klaar voor is, willen wij haar ook gaan inzetten voor haar 1e nestje pups. Caya woont bij de familie Bakker in Goes. Waar zei samen met een prima gezin zich ontwikkeld heeft als een zeer stabiele werk lustige toller.

Itana heeft inmiddels ook alle testen doorstaan en is inmiddels mooi uitgegroeid tot een ondernemende werklustige toller. Itana heeft op 17-08-2014  inmiddels haar eerste nestje van 8 pups verwelkomt, 2 reuen en 6 teven. Wij houden ook 1 teefje aan van het 1e nestje van Itana haar naam wordt Iva. Planning is in de zomer 2016 gaan we voor het 2e nestje van Itana en Reu Murphy. De pups zijn inmiddels geboren op 9-9-2016 2 reuen en 3 teefjes kerngezond. Itana heeft inmiddels haar allerlaatste 3e nestje gehad op: 11-1--2018 samen met de reu Socks 1 Reu en 3 Teefjes zijn geboren, allen kerngezond en hebben een nieuwe eigenaar zei gaat vanaf nu genieten van pensioen en is inmiddels in 2019 alweer 8 jaar oud.

Iva is nog volop aan het ontwikkelen en volgt nog jacht en diversen cursussen, heeft inmiddels ook al velen shows bezocht en goede resultaten geboekt in de jeugd-tussen-open klasse. Wij geven Iva graag de tijd om te ontwikkelen en plezier te behouden in het water en apport werk, zei werkt graag voor baas en geniet als energieke Toller dame in ons gezin en gaat ook af en toe een weekend/week naar bevriende familie,s uit logeren waardoor zei heerlijk geniet van alle half zusjes en broers van moeder Itana en of andere nakomelingen van onze kennel. Iva is een sociale Toller en zeer lief voor kinderen.

Inmiddels is Caya bevallen van haar 1e nestje op 28-11-2017 2 reuen en 4 teefjes kern gezond. Een mooi nest samen met vader Iago woonachtig in Frankrijk deze reu heeft een speciaal plekje in onze familie veroverd en geweldige werk rustige reu en met 11 titels in show behaald zien wij nu veel terug in dit nakomelingen nestje samen met teef Caya, de mede-eigenaar van Caya J. Bakker heeft nu ook 1 dochter aangehouden uit deze combinatie haar naam is: Gwynne.

Op de data 29-12-2018 heeft ook Iva haar 1e nestje samen met Reu Doever gehad 2 reuen en 5 teefjes. Reu Doever en Iva hadden eerst een aantal wandelingen samen gemaakt in zomer 2018 en later haar date,s een zeer leuke combinatie en Doever wandeld graag mee met nakomelingen.


Wat vinden wij belangrijk?  (Zie fok info)

Voor ons fokprogramma zijn gezondheid en karakter het belangrijkste zijn onze teefjes getest op ogen en heupen. Tevens hebben wij onze teven DNA laten testen op de oogziekten prcd-PRA en CEA/ch en Op die manier kunnen wij garanderen dat onze pups niet zullen lijden aan deze oogziekten. Ook hebben wij diversen andere testen zoals Buff en Jadd en DNA test van R.v.B laten uitvoeren wij vinden dit belangrijk.

Optimale socialisatie

Als u overweegt om bij ons een toller aan te schaffen, moet u rekening houden met een wachtlijst. Wij hebben momenteel maar twee teefjes dus fokken niet vaak. We zorgen ervoor dat ons nestje onze volle aandacht krijgt en dat de pups optimaal gesocialiseerd worden. Onze pups worden in huis geboren en groeien daar ook op. 

Voorlopig hebben wij geen fokplannen, misschien in het voorjaar van 2020.

Een toller is geschikt voor mensen die ervan houden om hem voldoende beweging te geven. Een toller is weliswaar geschikt als huishond, omdat ze meestal rustig zijn in huis maar ze hebben het toch wel nodig om geestelijk en lichamelijk vermoeid te raken. 

Een toller is dus zeer geschikt voor mensen die met een hond willen sporten/trainen: behendigheid, flyball, jacht speuren, clickertraining, obedience, frisbee, doggydance, en het heerlijk meelopen met een joggende baas, of meelopen langs de fiets. Het kan en wordt allemaal met een toller gedaan. Afwisseling is belangrijk en tollers gaan zich dan zeker niet vervelen.